När vi började titta på planritningar för 1,5-planshus på A-hus hemsida så hittade vi ingen planritning som vi verkligen fastnade för. Vi började därför rita upp lite skisser på planritningar själva. Våra prioriteringar var att ha:
- ett mysigt och socialt kök med bra förvaring centralt i huset, då det är antagligen det rum man vistas mest i i vaket tillstånd
- ett "walk-in-skafferi"
- ett stort sovrum till oss med tillhörande stor klädkammare
- två barnsovrum
- ett kontor
- altan och gärna balkong i söder/västerläge
 
Vi använde oss av Roomsketcher för att snabbt få ner våra tankar på print med verklighetstrogna mått/dimensioner. Så här blev det... :)
 
Bottenvåning:
 
 
 
Andra våningen (med liten balkong utanför det större sovrummet):
 
 
 
Stilmässigt är det ungefär så här vi tänker oss utsidan: (A-hus Villa Onsala, bild från A-hus hemsida)
 
 
Detta utseende borde ligga mer i linje med vad byggnadsnämnden vill.
 
 
#1 - - Josefin - villan vid kusten:

Så snyggt hus!!
Och planlösningen och kriterierna för bottenvåningen påminner mycket om vår som vi ritat själva. Roligt att se :)

Svar: Kul att du också gillar utseendet, vi hoppas verkligen vi får bygga detta nu :) Vilken bra blogg du har! Ja, man ser tydligt att vi haft liknande prioriteringar gällande planlösningen!
villadalaro.blogg.se

#2 - - Magnus:

Skoj att ni valde just det utseendet. Vi skall bygga ett något modifierat Villa Onsala (pga kommunen) i Ytterby :)

Svar: Ok! Va roligt! :) Hur har ni modifierat ert hus? Har kommunen haft åsikter kring Villa Onsala för er och hur långt har ni kommit i er bygglovsprocess?
villadalaro.blogg.se

#3 - - Magnus :

Detaljplanen lät oss inte bygga mer än 5,6m i bygghöjd. Så det blir ingen liten kåpa till höger. Och en balkong ovanför utbyggnaden i köket, dvs en mindre utbyggnad. Vi skall få bygglovsbeslut denna vecka.

Kommunen har haft åsikter om allt. Ständigt motarbetad.

Svar: Vi håller tummarna för att det blir ett positivt besked nu i veckan!
villadalaro.blogg.se

#4 - - Camilla:

Hej!
Vad tråkigt att ni inte fick bygga ett Dalarö, har kikat lite på er blogg under året då jag och min sambo skall bygga Dalarö men i Karlstad! =) Jag är dock född och uppvuxen i Kungälv så det var nog så jag halkade in här! =) Jag har flera vänner som bygger i Kungälv och Ytterby och det verkar som att byggnadsnämnden i Kungälv är förj*vliga rent ut sagt! Lycka till med ert kommande hus och hoppas det kommer gå smidigt för er nu! Vi påbörjade vårt projekt med Dalarö i årsskiftet och idag skrev vi entreprenadkontrakt med A-hus och huset levereras i vecka 33. Går tydligen lite fortare här uppe, även om vi tycker det känns långdraget! =/ Får man fråga vart i Kungälv ni skall bygga? Vänligen, Camilla

Svar: Tack för lyckoönskningarna! Vi hoppas och tror att det kommer gå för oss nu med, nu när vi har en husmodell som byggnadsnämnden efterfrågar. Det verkar gå snabbt där uppe, ja! 33 veckor från projektstart till leverans! Hur lång produktionstid i fabrik har ni då? Vi skall bygga ut mot kusten, nära Rörtången om du känner till området?
villadalaro.blogg.se

#5 - - Georges:

Hej!

Kommer bli grymt fint!

Jag undrar om A-hus går med på att bygga ett hus som inte finns i deras sortiment? Vad jag har först¨ått så kan man göra ändringar på befintliga husmodeller men inte rita ett eget om man säger. Stämmer deT?

/Georges

Svar: Hejsan! Tackar! Jag vet faktiskt inte om man kan komma med en helt egen husdesign och be dem bygga det, men det skulle inte förvåna mig. Utgår man från något liknande hus i deras sortiment är de iaf väldigt flexibla med vad man kan göra. Vi har ju nu med det nya huset ändrat både yttermått och planlösningen totalt och det har inte varit några problem. Jag kan tänka mig att de kanske råder dig att kontakta VarbergsHus om du har en lösning som blir svårbyggd med prefabricerade väggelement, om du nu kan tänka dig att bygga lösvirke.
Lycka till!
villadalaro.blogg.se

#6 - - Georges:

Hej igen!

Jag bygger faktiskt med VarbergsHus just nu, inflytt om ca 4mån :) Precis som du säger så kan kan göra i stort vad man vill med dem.

/Georges