Nu har det gått snabbt framåt med de nya husritningarna!
Efter att vi ritat planlösningen i det föregående blogginlägget och skickat detta till A-hus arkitekt fick vi reda på att det tyvärr skulle bli en dyr konstruktion på grund av spännvidder, extra balkar osv. Tydligen är både Vendelsö och Onsala konstruerade så att vissa bärande väggar och balkar måste vara placerade på ett visst sätt, pga det förhöjda vägglivet och takkonstruktionen. Så, med det i åtanke tänkte vi om lite och ritade ett nytt förslag. Det nya förslaget var inga problem att bygga, så nu är våra nya bygglovsritningar både klara och inskickade till kommunen!
 
Vi har fått riktigt bra attention av A-hus under den här perioden, vilket är tacksamt i och med vårt läge med ett befintligt bygglov i sluttampen, väntandes på uppdaterade ritningar. Det känns verkligen som att vi varit prioriterade. Tiden det tagit för Amanda, som är den arkitekt vi haft hos A-hus, för att bolla med ritningsförslag fram och tillbaka samt slutförandet av bygglovshandlingar har kunnat räknas i timmar istället för dagar. En stor eloge till henne!
 
Hur blir då huset?
 
Så här!
 
Baksidan från nordost
 
 
 
 
Framsidan från sydväst
 
 
 
I vår omritning av huset utgick vi från A-hus Vendelsö istället för Onsala, då det passade bättre med den planlösning vi ville ha. På utsidan är det nya yttermått i båda riktningar samt burspråket som är de största förändringarna.
 
Planlösningen blev så här:
 
 Entrevåning
 
 
 
 
 Övervåning
 
 
Samma funktioner på de olika våningarna som i vårt första förslag, med de största förändringarna på entrevåningen. Vi är mycket nöjda!
 
Visa fler inlägg